Tuinieren met meerjarige bloemen voor beginners

Succesvol meerjarig bloementuinieren voor beginners komt neer op twee hoofdpunten. Een goede planning van de locatie en de juiste plantenselectie van planten die het goed doen in uw omgeving. Nadat je deze basis goed hebt, kun je beginnen met meer te leren over snoeien, doodkop, knijpen, bemesten en alle andere activiteiten die gedurende het jaar plaatsvinden in een meerjarige tuin. Maar ik loop op de zaken vooruit. Laten we beginnen met de basis die ik voor het eerst noemde … locatieplanning en plantselectie.

Locatieplanning

De allereerste stap bij het plannen van uw meerjarige tuin is om te beslissen hoeveel tijd u wilt besteden aan het onderhoud ervan. Vaste planten hebben van nature af en toe wat onderhoud nodig. Dus beslis voordat je verder gaat of je 30 minuten of 30 uur per maand in je tuin wilt werken.

Als u niet veel tijd wilt besteden aan het onderhouden tuinspullen kopen van uw tuin, blijf dan uit de buurt van planten die veel gesnoeid en bespoten moeten worden, zoals rozen. Maar aan de andere kant, als rozen een “must have” voor je zijn, bekijk dan de variëteit genaamd Knock-out roos die minder spuiten vereist. Praten met degenen die in uw plaatselijke tuincentrum werken over onderhoudsvriendelijke en onderhoudsarme vaste planten is nuttig in deze planningsfase.

U moet ook kijken naar de omstandigheden op de locatie, zoals de hoeveelheid zon of schaduw die uw toekomstige locatie heeft, wat voor soort grond het heeft, of de locatie veel wind krijgt, of het zich naast gebouwen of constructies bevindt, en zelfs of er is concurrentie van boomwortels. Als u deze dingen nu in gedachten houdt, bespaart u in de toekomst tijd en geld.

Selectie planten

De volgende stap in het tuinieren van meerjarige bloemen voor beginners is plantenselectie. Wederom kan het tuincentrum bij u in de buurt u helpen. Het is hun taak om planten te kopen waarvan bewezen is dat ze succesvol zijn in jouw omgeving. Controleer of het tuincentrum bij u in de buurt seminars organiseert over het kweken van vaste planten. Ook hebben botanische tuinen soms dagen waarop een plantenexpert door de tuin loopt en praat over specifieke plantengroepen zoals meerjarige grassen of kruiden. Als ze dat niet doen, is het nog steeds nuttig om rond te lopen en aantekeningen te maken van wat ze groeien. Als je kleur- of plantcombinaties ziet die je echt mooi vindt, probeer dan dezelfde plantcombinaties in je tuin te gebruiken.