Kitesurflessen – Doe mee aan de kitesurflevensstijl

Kitesurfen wordt op grote schaal een van de meest populaire extreme sporten ter wereld. Gecreëerd door windsurfers die meer vervoerbare uitrusting willen om de wereld rond te reizen. Kitesurfen brengt je adrenaline, opwinding, vrijheid en stelt je in staat om lid te worden van de steeds groter wordende gemeenschap om je in de kitesurf-levensstijl te brengen!

Dus waarom zou u het vandaag niet Kitesurflessen leren en onderdeel worden van deze geweldige sport!

Waarom lessen nemen?

Kitesurfen is een van die sporten waarbij je, als je er voor het eerst van proeft, nooit meer terug wilt! Stel je voor dat je vrij over het water glijdt met niets anders dan de kracht van de wind! Door de kleine afmetingen van het board en de kites die klein kunnen worden opgeborgen, is het een stuk transporteerbaarder en minder gedoe in vergelijking met andere extreme sporten.

Wees nooit degene van het strand die naar de kiters wijst en zegt wow dat ziet er cool uit! Jij zult degene zijn waar mensen zeggen wow hij/zij ziet eruit alsof ze plezier hebben!

Lessen volgen is een must om in de sport te komen. Kitesurfen kan extreem gevaarlijk zijn als je geen kennis hebt van de sport. De meeste ongelukken gebeuren met mensen die geen lessen volgen.

Hoe lang duurt het om te leren?

Meestal kan kitesurfen in 6 – 8 uur worden geleerd. Dit hangt allemaal af van de bekwaamheid en achtergrond die je hebt. Sommige mensen kunnen er langer over doen en anderen veel korter. In 6 uur kunnen mensen meestal op hun eerste waterstarts komen en het eerste gevoel krijgen van de kracht van de kite met een board.

Wat is de beste manier om te leren?

Veel scholen hebben verschillende manieren van lesgeven en verschillende structuren. De beste manier om te leren is door middel van privé 1 op 1 lessen. Hierdoor heb je de hele tijd een instructeur die je lesgeeft. Een andere manier die net zo effectief is, is 2-1 instructie met 2 studenten per instructeur. Dit werkt als een buddy structuur waarbij je van elkaars fouten leert, dit kan net zo effectief zijn als 1 op 1 lessen.

Een school die op deze manier lesgeeft is Hooked-on die privé 1 op 1 lessen geeft tegen een prima prijs.

Veel scholen geven les in grote groepen met beperkte apparatuur. Scholen kunnen bijvoorbeeld lesgeven met 4 leerlingen, 1 vlieger en 1 instructeur, zodat je in feite maar ¼ van de tijd vlieger bent. Hoewel je leert van de fouten van anderen, raak je gefrustreerd door het gebrek aan tijd met de vlieger.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Door veel mensen kan kitesurfen gevaarlijk lijken. Met vragen als “wat gebeurt er als ik de vlieger op zee neerstort?” en “zal het me gewoon wegblazen?”. Kitesurfen is helemaal niet gevaarlijk als het goed wordt geleerd en onderwezen. Diverse veiligheidssystemen op de kites voorkomen ongelukken evenals power control wanneer de kite vanaf de bar in de lucht is.

Toen kitesurfen ongeveer 15 jaar geleden begon, was het een gevaarlijke sport omdat we dergelijke veiligheidssystemen niet hadden, maar naarmate de technologie is verbeterd en de ontwerpen zijn veranderd, is kitesurfen nu een extreem veilige sport.

Waar kun je leren?

Op verschillende plekken in de wereld kun je leren kitesurfen. Kitesurfen wordt zo populair dat bijna overal waar je komt met wind dan wel een school vindt.

Voor inwoners van het VK is leren kitesurfen in het VK de beste manier om te beginnen. Waarom haalt u niet het meeste uit onze geweldige stranden en geweldige leeromstandigheden! U bespaart ook veel geld op vluchten en accommodatie. Lessen in het buitenland kunnen in sommige gevallen duurder uitvallen vanwege ‘toeristen’-prijzen en ook zullen verschillende plaatsen in grote groepen lesgeven waardoor je minder tijd met de kite hebt en dus minder waar voor je geld. Kitesurflessen in Zuid-Wales zijn erg goed en bieden een aantal fantastische omstandigheden.

Welke ervaring moet ik hebben?

Snel antwoord. Ervaring is niet nodig. Kitesurflessen kunnen op maat worden gemaakt, afhankelijk van uw vaardigheid en ervaring. Of je nu nog nooit eerder een vlieger hebt gevlogen of nog nooit een voet op een board hebt gezet.

Hoeveel kost het?

Kitesurflessen kunnen in prijs variëren van £ 40 tot £ 2000, afhankelijk van de cursus. In de UK biedt Hooked-on kitesurfing geweldige deals voor intensieve kitesurfcursussen 1 op 1 cursussen.

Hoe oud moet je zijn?

Het leuke van kitesurfen is dat iedereen het kan. Van 7 tot 80 kan de cursus bij jou passen! Vanwege het scala aan gebruikte apparatuur worden vliegers van verschillende groottes gebruikt, afhankelijk van het gewicht en de vaardigheid van de student.

Waar zal kitesurfen mij brengen?

Kitesurfen brengt je waar je maar wilt. Je wordt lid van de steeds groter wordende gemeenschap van kiters over de hele wereld die die speciale kitesurflevensstijl ervaren. Je reist de wereld rond om te pronken met je kitesurfvaardigheden en laat veel mensen fascineren door de manier waarop je soepel over het water glijdt!