Het belang van milieustickers in Duitsland en Frankrijk begrijpen

Nog een belangrijk aspect om te onthouden is dat het ecologische stickerlabel niet altijd een garantie is dat u op elk moment naar bepaalde locaties kunt rijden. Zowel Duitsland als Frankrijk hebben kortetermijnbeperkingen die worden gehandhaafd tijdens periodes van hoge vervuiling Milieusticker Duitsland en Frankrijk kopen of wanneer de luchtkwaliteit onder een bepaalde limiet daalt. In deze gevallen kunnen zelfs auto’s met een legitiem ecologisch stickerlabel tijdelijk worden verboden om bepaalde gebieden te betreden, ongeacht hun lozingsroute. Om op de hoogte te blijven, kunt u contact opnemen met de plaatselijke autoriteiten of spreken met de websites die de ecologische gebieden beheren om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen in de toegankelijkheidsrichtlijnen.

Om een ​​Crit’Air-stickerlabel te verkrijgen, is de procedure echt vergelijkbaar met die in Duitsland. Eerst moet u de lozingsgroep van uw auto controleren. Dit wordt zeker geïdentificeerd door het merk, model en bouwjaar van de auto. U kunt dan naar de hoofdsite van het Franse ministerie van Milieu gaan en een stickerlabel krijgen. De aanvraag zal zeker vragen om het registratienummer van uw vrachtwagen, en u zal zeker worden gevraagd om een ​​duplicaat van het registratiecertificaat van de vrachtwagen in te dienen (in het Frans of een beëdigde vertaling indien nodig). De prijs van het Crit’Air-stickerlabel bedraagt ​​4,18 euro, inclusief verzendkosten, en het wordt doorgaans binnen een week per post naar uw adres verzonden. Wanneer u het ontvangt, moet u het op de binnenkant van uw voorruit plaatsen, op een vergelijkbare plaats als het Duitse stickerlabel. Het is noodzakelijk om in gedachten te houden dat het Crit’Air-stickerlabel in het hele land geldt, dus het is van toepassing op alle gebieden met lage emissie in Frankrijk, niet alleen in de steden waar u naartoe zou kunnen gaan.

Bij een reis door Duitsland en Frankrijk is een essentieel element om rekening mee te houden het verkrijgen van een ecologisch stickerlabel, een vereiste voor auto’s die in bepaalde gebieden met lage emissie in deze landen komen. Deze gebieden zijn gemaakt om luchtverontreiniging te bestrijden door de toegang te beperken tot auto’s die niet voldoen aan specifieke uitlaatcriteria. Hoewel dit misschien als een overheidsobstakel voelt, kan het herkennen van hoe u uw ecologische stickerlabel in zowel Duitsland als Frankrijk kunt verkrijgen en presenteren u behoeden voor boetes en ervoor zorgen dat uw reis met deze landen soepel en gecertificeerd verloopt.

Om een ​​Umweltplakette te verkrijgen, kunt u dit online doen of persoonlijk op specifieke locaties zoals vrachtwagenregistratiewerkplaatsen, regionale autoriteiten of technische keuringsfaciliteiten (TÜV of DEKRA). De procedure is redelijk eenvoudig en u zult zeker documenten moeten overleggen, zoals het autoregistratiecertificaat en mogelijk bewijs van uitlaatgassen. Als u online koopt, wordt u gevraagd een formulier in te vullen waarin u het registratienummer en de informatie van uw auto moet invoeren om uw kwalificatie te valideren. De kosten voor een Umweltplakette bedragen normaal gesproken ongeveer 5 tot 10 euro, afhankelijk van waar u deze koopt. Nadat u de essentiële informatie hebt verzonden en hebt betaald, wordt de sticker binnen een paar dagen per post naar u verzonden. Zodra u het hebt, moet u het aan de binnenkant van de voorruit van uw auto bevestigen, meestal aan de linkeronderrand, waar het duidelijk zichtbaar is voor beoordeling door autoriteiten.

Hoewel het misschien ingewikkeld lijkt om door deze systemen te bladeren, is het verkrijgen van de ecologische stickerlabels vrij eenvoudig als u weet waar u heen moet en welke bestanden nodig zijn. De belangrijkste boodschap is om van tevoren te plannen voordat u naar Duitsland of Frankrijk reist, met name als u naar grootstedelijke faciliteiten met gebieden met lage emissies gaat. De stickerlabels zijn eenvoudig online te kopen en de procedure is snel en betrouwbaar. Als u niet zeker weet onder welke uitlaatgroep uw auto valt, bieden tal van sites in beide landen hulpmiddelen aan om u te helpen bij het onderzoeken met behulp van het merk, model en jaar van uw auto.

In Frankrijk wordt het ecologische stickerlabelsysteem het “Crit’Air”-stickerlabel genoemd, wat staat voor “Certificering van luchtkwaliteit”. Vergelijkbaar met de Duitse Umweltplakette is dit systeem ontwikkeld om de toegang van auto’s tot bepaalde ecologische gebieden te regelen, die “areas à flow restreinte” (ZCR) of gebieden met lage emissies worden genoemd. Deze gebieden bevinden zich in belangrijke steden zoals Parijs, Lyon en Marseille en zijn bedoeld om gevaarlijke lozingen te verminderen, met name tijdens periodes van hoge luchtvervuiling. Frankrijk gebruikt een systeem met zes niveaus voor de Crit’Air-stickerlabels, die zijn geclassificeerd op kleur en nummer.