De verborgen charmes van leuke plekken in je eigen stad

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een liefhebber bent van alle paranormale en ongewone punten. Deze galerij zet zich in voor het bekende Roswell-evenement van 1947 en verkent de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een interessante locatie om te ontdekken.

Als je een voorkeur hebt voor excentriek, kijk Fun Places dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, ontwikkeld door de epische muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot bijzondere sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium maakt gebruik van een betoverende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u gemakkelijk volledig droog blijft.

Over kunst gesproken: ben je ooit eerder het excentrieke Underwater Sculpture Park in Grenada tegengekomen? Deze bijzondere bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld onder het kristalheldere water van de Caribische Zee. Het is niet alleen een interessante creatieve onderneming, maar het werkt ook als een verzonnen koraalrif, dat reclame maakt voor het waterleven en de ontwikkeling van koraalriffen.

Als je een volger bent van het vreemde en ongewone, dan is het Winchester Mystery House in San Jose, Californië, een must-bezoek. Het huis is populair vanwege zijn labyrintische stijl, inclusief trappen die nergens heen leiden, deuren die rechtstreeks in muuroppervlakken uitkomen en geheime stromen.

Je bent op de ideale locatie gekomen als je genoeg hebt van dezelfde oude bezoekerslocaties en op zoek bent naar een gekke en aparte reis. We hebben de wereld uitgekamd om u een lijst te geven van een van de meest ongewone en plezierige locaties om te zien. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je onvergetelijke herinneringen achterlaat.

Bent u een liefhebber van alle punten, levendig en eigenzinnig? De wegen zijn de wens van professionele fotografen, en de gemoedelijke sfeer van de gemeenschap maakt het een uitstekend gebied om te verzadigen en tot rust te komen in de unieke sfeer.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Als u in België bent, neem dan zeker een kijkje in het Atomium in Brussel. Dit enorme raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerde stijl. Binnenin vind je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een luchtballonavontuur kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente aantrekkingskracht van dit gebied is de wens van een digitale fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Het Eiland van de Poppen in Mexico kan uw optimale locatie zijn. Of je het nu gelooft of niet, een bezoek aan dit eiland zal zeker rillingen over je ruggengraat veroorzaken.

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij is gewijd aan het verzamelen, onderhouden en herdenken van de meest verschrikkelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘slechte’ kunst in de schijnwerpers staat, en waar je in je eentje de grote grens tussen briljant en middelmatigheid kunt overdenken.

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een schat aan progressieve kunst en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende servicescherm zal uw aannames zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een aanzienlijke verzameling klinische afwijkingen, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel schrijnend als interessant en biedt een bijzondere kijk op de achtergrond van medicatie.

Denk eens aan een donjon bij de Ariau Amazon Towers in Brazilië als je verlangt naar een voorkeur voor het verbazingwekkende in het hart van het Amazone-regenwoud. Deze boomhutvakantieaccommodaties gebruiken een unieke manier om de rijke aantrekkingskracht van het bos en zijn overvloedige wilde dieren te ervaren.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere: de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, gebruiken een huiveringwekkende ervaring. De catacomben bevatten talloze gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend mooi en toch griezelig gebied dat een kijkje in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.